Sunday, 24 January 2016

English Grammar Practice - Fill in the blanks

Directions - In the following questions, choose the correct options to fill the blanks: 1.Your _____ proved false. a) statement  b)... thumbnail 1 summary

Directions - In the following questions, choose the correct options to fill the blanks:
1.Your _____ proved false.
a) statement 
b) state 
c) status 
d) statute 
e) None of The Above
Answer : statement 


2. The _____ of nouns should be done carefully.
a) classification 
b) classify 
c) class
d) All of The Above 
e) None of The Above
Answer : classification 

3. The way he treats us is an _____ of discrimination.
a) act 
b) action 
c) active 
d) activeness 
e) None of The Above 
Answer :  act 

4. ______ of water should be checked.
a) Leak 
b) Leakage 
c) Leaking 
d) All of The Above
e) None of The Above 
Answer : Leakage 

5. To save iron from rusting, it must be _____:
a) galvanization 
b) galvanized 
c) galvanizing 
d) galveno 
e) None of The Above
Answer : galvanized 

6. ____ is the time when everyone feels courageous and vigorous.
a) Boyful  
b) Boyhood 
c) Boyish 
d) None of The Above
Answer : Boyhood 

7. _____ begets enmity.
a) Enemy  
b) Enmity 
c) Enema 
d) All of The Above
e) None of The Above 
Answer : Enmity 

8. About a dozen old men were admitted to the _____ asylum.
a) lunatic 
b) lunacy 
c) lunar
d) None of The Above 
Answer : lunatic 

9.  Being ____ he could not mix up with the common people.
a) arrogant 
b) arrogance 
c) arrogantly 
d) None of The Above
Answer : arrogant 

10. She was _____ to know the reality.
a) curious 
b) curiosity 
c) curiously 
d) None of The Above
Answer : curious 

11. ____ is the key to happiness.
a) Innocent 
b) Innocence
c) Innocency 
d) None of The Above
Answer : Innocence 

12. The king was liked by the people for his _____.
a) decent 
b) decency 
c) decently 
d) None of The Above
Answer : decency 

13. The boy who was _____ minded could not follow the teacher. 
a) absent 
b) absence 
c) absently 
d) None of The Above 
Answer : absent 

14. _____ brings about a lot of problems in the end.
a) Listless 
b) Listlessness 
c) Listlessly
d) None of The Above
Answer : Listlessness 

15. A _____ girl is full of vim and vigour.
a) vivacious 
b) vivacity 
c) vivace 
d) None of The Above 
Answer : vivacious 

16. _____ must do one's duty honestly.
a) He 
b) One
c) You 
d) None of The Above
Answer : One 

17. She cried but ____ heard her.
a) nobody 
b) anybody 
c) somebody 
d) None of The Above
Answer : nobody 

18. _____ can solve this difficult sum.
a) All 
b) Everyone 
c) No one 
d) None of The Above
Answer : No one 

19. _____ like the size of a cat jumped over his head.
a) something 
b) anything 
c) nothing 
d) None of The Above 
Answer : something 

20. ____ wants to be rich.
a) No body 
b) Everybody 
c) Anybody
d) None of The Above
Answer : Everybody 

21. ____ like to live a miserable life.
a) Nobody 
b) Anybody 
c) Everybody
d) None of The Above 
Answer : Nobody 

22. He is not choosy. He will eat  ______ you give him.
a) nothing 
b) something 
c) everything
d) None of The Above 
Answer : everything 

23.  Is there _____ home?
a) somebody
b) anybody  
c) everybody 
d) None of The Above
Answer : anybody  

24. I think there is _____ at home.
a) nobody 
b) anybody 
c) all 
d) None of The Above
Answer : nobody 

25. ____ were happy at the child's birthday celebrations.
a) Everyone 
b) Everybody 
c) All 
d) None of The Above
Answer : All 

No comments

Post a Comment

Recent Posts